Dingen die je kunt doen in de provincie Drenthe

Wil je een regio in Nederland bezoeken die je nog niet eerder hebt verkend? Je hebt vast wel eens gehoord van Friesland en Groningen, maar weinig mensen weten dat er nog een provincie is met een rijke geschiedenis die erop wacht om ontdekt te worden. Drenthe is een landelijke provincie met veel verborgen pareltjes. Van wandelpaden door prehistorische bossen tot kastelen gebouwd in de middeleeuwen. Natuurliefhebbers vinden in Drenthe genoeg te doen met hun gezin of alleen. Als je geniet van je reis in Drenthe, kun je net zo goed een Drentse vlag meenemen om deze goede ervaring te herdenken.

Drentse vlag kopen

Als je je liefde voor deze noordelijke provincie wilt tonen, is er een vlag die precies dat doet. Vlaggenclub.nl verkoopt een officiële Drentse vlag die compleet is met de traditionele ontwerpen van Holland, evenals het schild van Drenthe. Deze vlag is online te koop. Zodra je je nieuwe vlag hebt, hang je deze trots buiten aan je huis of bedrijf. Je kunt iedereen laten zien hoe trots je bent om deze historisch rijke provincie te vertegenwoordigen.

Bezoek het Dwingelderveld

Het Dwingelderveld is een natuurgebied in de provincie Drenthe. De beste manier om het te verkennen is door te gaan wandelen of fietsen, maar paardrijden en andere activiteiten zijn ook mogelijk. Als je op zoek bent naar iets rustigers, dan zijn er tal van andere activiteiten die je kunt doen.

Ontdek de leukste terrassen van Zuidlaren

De leukste terrassen van het dorp Zuidlaren bevinden zich aan het einde van het dorp. Er zijn veel terrassen, maar dit zijn de beste om naartoe te gaan omdat ze een prachtig uitzicht hebben en heerlijk eten serveren.

Ga naar museum Hunebedcentrum in Borger

Het museum is gevestigd in Borger, een plaats in de gemeente Meppel. Het is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Hunebedcentrum is gewijd aan de megalithische graven die overal in de provincie Drenthe te vinden zijn en toont hoe deze vindplaatsen werden ontdekt en hoe ze duizenden jaren geleden door de lokale bevolking werden gebruikt.

Volg de prehistorische dieren tijdens een wandeling door het bos

In de provincie Drenthe kun je de prehistorische dieren volgen tijdens een boswandeling. De dieren die in dit gebied worden afgebeeld zijn namelijk bizons, oeros, reuzenherten, wilde zwijnen, elanden en wolven. Deze dieren zijn door de prehistorische mens op rotsen geschilderd om verhalen te vertellen over hun leven en hoe ze samenleefden met andere dieren.