Bekende Dordtenaren

ryan-clark-3wUhBmLfDws-unsplash

Bekende Dordtenaren

Vooral in de geschiedenis kent Drenthe veel bekende mensen, mensen zoals Jan Blom wat voor vele mensen een bekendheid is als het te maken heeft met voetbal. Het was een groot voetbaltalent in het Nederlandse jeugd elftal. Zo zijn er nog vele andere Nederlanders die vroeger uit Drenthe kwamen. Drenthe staat nou vooral bekend om de leuke activiteiten dat je daar kan doen. Dit kan zijn, festivals, feesten bij bijvoorbeeld je vrienden die op het boerenlandschap wonen of de gezellige sfeer wat hangt in de hoofdstad Assen.

De sfeervolle dorpen

Ook staat Drenthe bekend om de wat kleinere dorpen, dit komt omdat het veel boeren landschap is. Deze dorpjes hebben allemaal een lange geschiedenis met allemaal een eigen verhaal. Het is dus heel erg interessant om dit een keer te bezoeken, vooral als je van de geschiedenis van Nederland houdt, dit verschilt natuurlijk voor iedereen. Mocht je een keer op vakantie willen gaan naar Drenthe. Er zijn heel erg veel vakantiewoningen in de provincie. Daarom is Drenthe ook een bekende plek waar mensen op vakantie gaan in Nederland. Ze vinden dit dus ook een erg leuke plek om naartoe te gaan. Ook ontstaan op de vakantieparken vaak leuke vriendschappen met mensen. Dit is erg leuk om te zien vinden veel mensen.

Vrij zijn in Drenthe

Ook kun je vanaf de vakantieparken lekker een lang stuk gaan fietsen door Drenthe. Er is namelijk genoeg te zien wat leuk is. Daarom is het meenemen van de fietsen zeker een handige tip. Vooral als de zon schijnt is het heel erg lekker om er op uit te gaan. Ook als de zon niet schijnt kun je ook nog leuke dingen doen in Drenthe. In Drenthe kan je ook vele leuke dingen ondernemen, het is vooral lekker dat het helemaal niet zo ver rijden is, mocht je er toevallig zelf wonen zal je vast wel eens een van de volgende bezienswaardigheden hebben gezien, of ben je er na toe gegaan met je familie, vrienden of collega’s. Daarbij kan je ook vele festivals pakken die er jaarlijks worden gegeven. Zo kan je bijvoorbeeld naar Wildland gaan, waar je veel dieren kan zien loslopen op grote gestrekte vlaktes, Denk bijvoorbeeld aan een olifant tot vissen en van alles en nog wat. Ook zou je naar het circuit kunnen gaan in Assen, er worden namelijk jaarlijks nog leuke events gehouden. Dit is vooral leuk als je een autoliefhebber ben en bijvoorbeeld je zoon kan verrassen om samen een dag naar het circuit te gaan om verschillende auto’s voorbij te zien racen.

 

MEER TE WETEN KOMEN

Plaatsen

Bezienswaardigheden

Accenten & tradities